Monday, October 31

Tag Dan Jawab ; Get Tagged From Fir Marlyn

Assalammualaikum... pepagi ni jenguk shoutbox aku, tengok-tengok Marlyn bagi tau yang die tag aku untuk jawab segmen yang tengah femes dalam blog sekarang ni iaitu segmen tag, soal dan jawab macam game pulak kan. Eh, kejap..betul ke Marlyn tag aku ni? tengok kat blog die takde pulak blog aku kene tag ke hape, betol ke? macam tak percaye jer.. retis ke blog aku ni? ke aku je yang perasan lebeh? hahaha.. takpe la, pape pun thanks kat cik amalina kerana bagi segmen ni kat saya :) sory baru ade time nak jawab, saya jawab ni..saya jawab ni.. pecah kaca pecah pala..dah kena tag kena la jawab.hahaha sesape yang nak buat segmen ni mesti ade syarat..

You must post these rules.
•Each person must post 11 things about themselves in their jurnal.
•Answer the questions the tagger set for you in their post and create
eleven new questions for the people you tagged to answer
•You have to choose 11 people to tag and link them to the post.
•Go to their page and tell them you have tagged him/her
•No tags back
•No stuff in the tagging section about you and tagged if you are reading
this, You legminately (aka really,trust with all honestly) have to tag
11 people

ini dia 11 things abaut fadilahrusli :)

~ seorang yang pendiam tapi suka bagi orang gelak.
~ suka mengambil gambar dan mengindam camera dslr. 
~ dulu budak pendek sekarang budak besar, hehe.
~ tiada lesen kereta dan xde kereta.
~ seorang pelajar sepenuh masa di politeknik ungku omar, ipoh.
~ bercita-cita untuk menjalankan business online
~ suka memasak dan makan. :)
~ mudah jatuh cinta pada senyum seseorang
~ single yang tegar. hahaha
~ peminat drama korea tapi xlayan k-pop 
~ suka shopping dalam berjimat. 


   fuhh.. penat memikirkan pasal diri sendiri.hahaha retis ke? 



ini jawapan bagi soalan marlyn
jujur dan yakin :)
1. Korang suka warna apa?
- suka warna purple dan hijau sebab die bessttt, hehe..


2. Apa sikap bf/gf korang yang korang tak suka?
- sikap ego dan panas baran, back off bro!


3. Feveret food korang
- feveret food ofcoz la masakan emak saya sendiri, chef suria :D


4. Sejak bila join blogging ni
- act da lame da join blogging ni tapi baru je active kan blog july 2011


5. Tempat yang paling korang nak pegi
- ofcoz nak pegi tempat suci dulu ke mekkah, cukupkan 7 pusingan baru bole pusing 1 m'sia pulak, hehe


6. Siapakah kawan baik korang?
- kawan baik? urm..banyak. sape yang baik dengan saya die la kawan baik saya, yer dak?


7. Korang pandai masak tak?
- masak? nak kate pandai tu xde la pandai sangat. boleh la kalau nak buat menantu. huhu :P


8. Habit korang yang tak boleh nak buang?
- selalu makan kaki takbole nak duduk diam, mesti kena angkat kaki sebelah, kalau xtau cuba tengok orang tua-tua makan, dorang duduk camne camtu la saya duduk time makan,haha tapi saya tak ikut orang tua-tua, saya ikut sunnah :) hehe


9. Korang suka pakai shawl?
- haruslah.. trend sekarang kan, suke tengok orang pakai tapi diri sendiri xberapa reti nak memakai. 


10. Binatang yang paling korang geli?
- geli dan takut..tikut gan ular. 


11. Korang berzodiak apa?
-virgo


bawah ni soalan untuk kawan-kawan blogger yang kena tag, 


1. Blogger lelaki ke blogger perempuan yang menjadi pilihan korang, sebab?
2. Yang mana korang lebih suka twitter, blogger atau facebook?
3. Cer komen sikit pasal blog Karya Edisi Sendiri ni.
4. Makanan yang korang tak suka?
5. Kenangan pahit menjadi seorang blogger?
6. Suka layan drama korea tak?
7. Tempat percutian di malaysia yang paling best?
8. Perangai pelik korang?
9. Tujuan korang buat blog?
10. Filem 2011 yang paling best?
11. Perasaan bila kena tag oleh blog yang tak retis ni, haha..


11 soalan, 11 yang kena tag. Jawab jangan tak jawab!!

adybbab
sitihalisa jai
nurfarain AR
Fir Marlyn
yanieyeap
Azlina Hapip
Abu
Miss Eiza
eylla lee sungmin
IFA Athirah
thania

p/s: da jawab send kan url post dekat komen yer. nak mengeratkan hubungan sesama blogger. 
Selamat Menjawab, Terima Kasih :)

6 comments:

sitihalisa said...

tq Eila. Nanti ai buat hokey :)

Thania said...

alamak!!! nak jawab ker?? hehehe..jawab leyh.. p nak bg soalan tuh x leyh laa..susah..

1. Blogger lelaki ke blogger perempuan yang menjadi pilihan korang, sebab?
-tak kesah pown.. 2 2 pown boleh..
2. Yang mana korang lebih suka twitter, blogger atau facebook?
-blog n fb.. blog ske baca pengalaman n cter org.. fb leyh gosip2..heheh..
3. Cer komen sikit pasal blog Karya Edisi Sendiri ni.
-blog nie... grr... simple jerk.. comel lak tuh..
4. Makanan yang korang tak suka?
-x ske?? grr... ntah laa.. mknan yg haram laa kowt..hahaha
5. Kenangan pahit menjadi seorang blogger?
-kenangan pahit blogger?? kne buat semula blog..tuh kowt...
6. Suka layan drama korea tak?
kureng laa
7. Tempat percutian di malaysia yang paling best?
-best?? stakat ini.....langkawi n mlaka..sebab langkawi ad banyak coklat, mlaka.... ad jual makanan gudis2 tuh..
8. Perangai pelik korang?
-perangai pelik?? grr...tak tahu laa pulak..hehe
9. Tujuan korang buat blog?
-caring is caring laa..hahaha
10. Filem 2011 yang paling best?
-hantu boncng, the thing, johny english..n banyak lagi.cinta elisha..
11. Perasaan bila kena tag oleh blog yang tak retis ni, haha..
-teruja tharu..huhu..sedih..ahhhaha
#nak tnaya soalan nie..... hehe..(td ckp xder,nie ad pulak..hahaha) 1-cbe cter serba sedikit tentang blog thania nie.. n ap pndangan ila at blog comel ini.hahah.. tuh jerk laa kowt..

Miss Eiza said...

dah jwab syg :)

http://missobsesi.blogspot.com/2011/11/tag-tag-tag.html

AZLINA HAPIP ! said...

http://lina-republic.blogspot.com/2011/11/reply-tag.html

sy da reply..
:)

fara said...

sudah reply!!
http://blogkufara.blogspot.com/2011/11/tag-jawab-dan-soalan.html

eylla lee sungmin said...

da jwb:D
http://eylla-sukasuki.blogspot.com/2011/11/s0alan-yg-di-tag.html