Sunday, October 9

Anda Jomblo Yang Mana Bagaimana?

Jomblo pernah tak anda dengar atau tau maksud die? ha ni Jomblo bermaksud gak punya pacar iaitu cewek maupun cowok dalam bahasa melayunye bermaksud lelaki atau perempuan yg berstatus “bujang” kalau xpaham lagi dalam bahasa English die single,ha paham kn. Sebenarnye xde masalah pun dengan status ni, buktinya happy-happy je gn life cmni. Aq pun single kesah hape kau. Tp yang jelas jomblo bukan bererti xlaku cuma belum laku jer.hahaha.. dalam entri ini terdapat beberapa ciri-ciri orang yang berstatus jomblo. korang tengok korang jomblo yang mane?hehe..


     1.  Jomblo Sejati - Jomblo yg ni suci murni belum pernah berpacaran, buta tentang cinta bukan cinta itu buta yer. Lebih fokus kepada pembelajaran.
Ciri-ciri : Budak kacamata tebal, penampilan xterurus, dan suka gigit kuku (tabiat ni)

2.  Jomblo Sniper : Jomblo yg ni belum pernah pacaran tp sudah ada yg berkenan dihati tp xbrani nk luahkan
 i love u smpai sekarang. X gentle bro!!
Ciri-ciri : Suka duduk tempat sunyi menyepikan sorang diri, bawak teropong untuk mengintai perempuan dan selalu melepaskan geram dengan melastik cicak.haha (buang tabiat namenyo)

3.       Jomblo Negatif : Yang satu ni baru jadi jomblo selepas ditinggalkan oleh bekas hatinya. 
Waduh-waduh sedih bangat. dikecewakan, xboleh terima kenyataan dan benci namanya cinta.
Ciri-ciri : Selalu badmood, emosional dan membenci filem cintan-cinton. Harap jauhkn diri dari jomblo yg satu ni yer (jgn cri pasal)

4.   Jomblo Biru – Jomblo ni baru putus pacaran secara rasmi (sama-sama setuju) sebab dah bosan tengok muka masing-masing.
Cirri-ciri : Wajah ceria seperti kanak-kanak ribena yg baru bebas, menikmati hidup dan happy-happy dengan kawan-kawan. Kesimpulannya MERDEKA lah!!

5.   Jomblo Finale – Jomblo yg satu ni semakin dekat dan semakin dekat dengan bakal pasangannya dan hampir melepaskan status kejombloannya.
Cirri-ciri : Setiap hari tidak terlepas dari cermin, make up, fashion update, body care, rajin-rajin baca zodiac, selalu senyum sorang-sorang (ha nape senyum, awak jomblo yg ni ek?)

6.       Jomblo Hunter – Jomblo yg ni menikmati kehidupan jomblonya dan selalu berganti pasangannya dan jomblo lagi, hunting lagi, jomblo lagi, hunting lagi dan seterusnya..jomblo lagi. Playboy la katekn..
Ciri-ciri : Punya bakat Selebriti, mempunyai daya tarikan yang luar biasa, sering menjadi perbualan gadis-gadis : add friend di facebook

7.       Jomblo Impossible – Khusus untuk cowok yg berstatus jomblo kerana ditafsirkan seseorang yg susah untuk didekati, seperti selebriti-selebriti (Britney, Jlo, Beyonce) isteri tetangga, pacaranya orang korporat, isteri simpanan bos dan lain-lain.
Ciri-ciri : Selalu berpenampilan cantik 24jam sehari 7x seminggu, nak kelihatan seperti artis atau merasakan dirinya Tom Cruise.

8.       Jomblo Forever – Khusus untuk cewek yang berstatus jomblo kerana selalu menunggu dan berharap bisa menikahi pria idaman seperti Shah Ruk Khan, Jang Dong Gun, Brad Pitt, Zizan Rajalawak.
Ciri-ciri : Gemar menyimpan foto, poster idolanya dibilik tidur, bilik air, buku, wallpaper handphone dan dalam walletnya. Dalam doanya : “Jadikanlah aku cinderela dan Zizan pengerannya. (waduh...waduh..)

9.       Jomblo Error – Jomblo ini belum pernah sukses dalam pacaran kerana asal menembak seseorang gagal terus, menembak yang lain ditolak terus dan selalu mendapatkan seseorang yang sudah ada yang punya.
 Kacihan deh loe.
Ciri-ciri : Selalu kelihatan Gelojoh, bernafsu, kalo kenalan langsung tawar tunangan besoknya langsung mengajak married. Kata-kata pertama sewaktu berkenalan : “Hi, kenalan nama gue..., married yuk!”

act aq pon xbrape nk paham pasal statement ats ni. haha

sesape yg penah tengok cite ni mesti tau pasal jomblo ni, cerita yg best dan lawak.
*aq tengok dekat astro indon pack 


p/s : Hahaha.. macam-macam jenis Jomblo ni, pilih aje mane satu karekter anda? Aq punye rahsie lah, hehehe.. 

No comments: