Thursday, September 29

Apa Hubungan Ramlah Ram Dengan John Cena?

mesti ramai da tau kn pasal ni.. kesah hape kalau aq nk post lagi kn.
tp yang sebenarnye ape hubungan dorang Ramlah Ram dengan John Cena ni?
same jugak mcam Siti Nurhaliza dengan Beatles.
tajuk pon bukan main kontroversi..
hahaha.. tp sume propa je !!!
Jawapan dia mungkin kite kena tanya pada Google sendiri.


Epic Fail !!

p/s: sekadar untuk berhibur. (marah ni..marah ni)

Tuesday, September 27

Info Kesihatan ; Licence to Kill

Produk Pengguna dan Makanan yang mendatangkan Kanser  
                       
1. Jika anda makan satay jangan pula lupa timunnya, sebabnya memakan satay bersama karbon yang terhasil selepas pembakaran akan mendatangkan kesan karsinogen!

Apa bendanya karsinogen tu? (Ianya ialah suatu keadaan yang menyebabkan barah). Timun pula adalah anti-karsinogen

2. Jangan makan udang selepas mengambil pil vitamin C !! Yang mana anda akan mati keracunan Arsenik dalam beberapa jam sahaja.

4. Barah -akibat penggunaan bahan dalam shampoo. Balik rumah dan pergi periksa. Tukarlah ke jenama lain sebelum terlambat, jika kandungan dalam shampoo mengandungi Sodium Laureth Sulfate atau ringkasnya SLS. bahan ini akan menyebabkan barah dalam jangka masa yang panjang dan ini bukannya jenaka. Shampoo yang disahkan mengandungi bahan ini ialah; Vo 5, Palmolive, Paul Mitchell, L'Oreal, Hemp Shampoo terbaru keluaran body shop, Nature Force dan lain-lain lagi.
Balik pi lah belek sendiri kandungannya. Shampoo Clairol's Herbal Essence adalah satu-satunya yang mengandungi Sodium Laureth Sulfate secara tunggal. Meskipun pertanyaan telahpun dibuat terhadap syarikat ini dan jawapan dari mereka ialah, " Ya memang kami dah tahu masalah ini tetapi kami tidak boleh melakukan apa-apa kerana kami memerlukan bahan yang boleh mengeluarkan busa yang banyak. Dalam pada itu, Pasta Colgate (untuk kanak-kanak) turut mengandungi bahan yang sama untuk penghasilan busa (buih).

5. Kepada penggemar makanan jenis mee segera (tak kiralah maggi, koay teow dsb),
Pastikan berhenti makan dulu sekurang-kurangnya 3 hari selepas mengambil mee segera sebelum mengambil paket yang seterusnya. Maklumat yang dikongsi bersama dengan seorang doktor. Setelah mendapat tahu berkenaan salutan wax keatas makanan ini. Inilah yang menyebabkan mee segera tidak melekat antara satu sama lain apabila dimasak.

bukti : Telah dinyatakan terdahulu melalui SEORANG AKTOR. Beberapa tahun lalu, yang mana kariernya membuatkan beliau sangat sibuk untuk memasak, jalan mudah mengambil mee segera setiap hari. Kemudiannya beliau disahkan menghidap barah. Barahnya disebabkan
wax dalam mee segera. Doktor juga memberitahu yang badan manusia memerlukan  2 hari untuk membersihkan wax dari sistem badan. Seorang lagi mangsa yang serupa ialah Pramugara dari SIA yang mana setelah berpindah dari rumah ibunya ke rumahnya sendiri, Dia tidak memasak tetapi kerap makan mee segera. Dia didapati menghidap barah dan mati selepas itu. Sekarang ini tindakan memakan mee segera bolehlah diistilahkan sebagai "makan untuk mendapat barah" 

6. Bawang Goreng segera, Seorang kawan melawat ke sebuah perusahaan kecil membuat bawang goreng, dan melihat terdapat banyak straw minuman. Yang bewarna dan tidak bewarna diasingkan. Apa yang mengejutkan ialah straw yang tidak bewarna dicampur bersama gorengan bawang yang bertujuan apabila plastik straw tersebut dipanaskan, ianya melebur lantas menyaluti bawang tersebut. Sebab itulah kalau bawang goreng segera yang dibeli terdedah kepada udara tak akan lembik tapi kalau kita buat sendiri lembik dalam masa yang singkat sahaja.

P/S: Sebarkanlah maklumat ini kepada orang-orang yang anda sayangi dan pengguna yang masih belum disedarkan lagi.


:)

My Impression #2

rase lame x update blog ni, padahal selalu je on tp saje menyebukkan diri nak edit lah design lah bg cntik skit postnye idak tp xde la cntik cm blog awk pasal kite xreti la nk buat cm blog awk kite mampu tgk je..hehehe (menyampah kn)

22sept hr khamis- Sambut bufday yg rasmi kali ni aq sambut bufday gan abah skali pasal kitorang same tarikh lahir tp tahun xsame lah, jd buat kat umh je. 
memandangkan abah balek keje lewat malam jd aq terpaksa lah potong kek dulu. 

Happy Birthday Abah semoga panjang umur dan sihat selalu, terima kasih atas semuanya..
eila sayang abah :*
amin...


tqvm kat kakin iaitu akk aq gan maksu pasal dorang banje KFC 


surprise.... 
kek from yg mysis tqvm.. sebenarnye aq yg sruh die beli jd takde la surprise sangat.haha
naseb baik die banje ;)


p/s: tarikh kat pic tu salah camera sakit, amik gmbr pon goyang.

Hargailah Kelebihannya Terimalah Kelemahannya

Harini mood jiwang pulak
syahdu ~.~
syahdu ~.~

layan jela...

jika kamu memancing ikan..

setelah ikan itu terlekat di mata kail
hendaklah kamu mengambil terus ikan itu..
janganlah sesekali kamu..
lepaskan ia semula ke dalam air begitu saja..
kerana ia akan sakit..!
oleh kerana bisanya ketajaman mata kail mu
dan mungkin akan menderita..
selagi ia masih hidup
begitulah juga..
setelah kamu memberi..
banyak pengharapan kepada seseorang
setelah dia mula menyayangimu,
hendaklah kamu menjaga hatinya..
janganlah sesekali kamu meninggalkannya begitu saja..
kerana..
dia akan terluka oleh kenangan bersamamu
dan mungkin tidak dapat melupakan segalanya
selagi dia mengingatimu..
jika kamu menadah air..
biarlah berpada - pada..
jangan terlalu mengharap pada takungannya
dan janganlah menganggap ia begitu teguh..
cukuplah sekadar keperluan mu..
kerana..
apabila sekali ia retak,
tentu sukar untuk kamu menampalnya semula..
akhirnya, ia akan dibuang..
sedangkan jika kamu cuba membaikinya,
mungkin ia masih boleh digunakan lagi..
begitu juga jika kamu memiliki seseorang..



terimalah dia seadanya..

hargailah kelebihannya..
terimalah kelemahannya..



Wednesday, September 21

Kenapa EH??


Kenapa perlu berusaha sedangkan semuanya Telah ditentukan? 
Kenapa perlu susah-payah jika semuanya telah pun ditakdirkan?
Kenapa harus kecewa sebelum bertemu gembira? 
Kenapa si dia tidak datang begitu sahaja?

jodoh xsampai-sampai lah ni, aih!!
sabar,sabar....dugaan =.=

apepon... 
Hidup ini adalah untuk berusaha dan beramal, bukan untuk mempersoalkan takdir. 
 Jangan ditanya, “kenapa perlu mencari si dia sedangkan si dia telah pun ditentukan” sebaliknya tanyalah diri sendiri “apakah usaha yang telah dicurahkan di dalam perjalanan mencari si dia.”

Wallahu’alam :)

Tuesday, September 20

3 Soalan Dijawab Dengan 1 Tamparan



Kali ni Edisi Sendiri ingin kongsikan entri ini bersama anda, Renung-renungkan ^___^

Ikuti dialog di bawah:

Ada seorang pemuda yang sudah lama sekolah di sebuah negera kini kembali ke tanah air.

Sesampainya dirumah ia meminta kepada orang tuanya untuk mencari seorang Guru agama yang boleh menjawab 3 pertanyaannya. Akhirnya orang tua pemuda itu mendapatkan guru tersebut.

Pemuda          : Anda siapa? Dan apakah boleh menjawab pertanyaan-pertanyaan saya?
 
Said               : Saya hamba Allah dan dengan izin-Nya saya akan menjawab pertanyaan anda

Pemuda          : Anda yakin? sedang Profesor dan banyak orang pintar saja tidak mampu
                        menjawab pertanyaan saya.

Said               : Saya akan mencuba sejauh kemampuan saya.

Pemuda         : Saya ada 3 buah pertanyaan

1) Kalau memang Tuhan itu ada, tunjukkan wujudnya Tuhan kepada saya

2) Apakah yang dinamakan takdir?

3) Kalau syaitan diciptakan dari api kenapa dimasukkan ke neraka yang dibuat dari api, tentu tidak     menyakitkan buat syaitan sebab mereka memiliki unsur yang sama. Apakah Tuhan tidak pernah berfikir sejauh itu?

Tiba-tiba Said tersebut menampar pipi si Pemuda dengan keras.

Pemuda        : Kenapa anda marah kepada saya? (sambil menahan kesakitan)

Said              : Saya tidak marah.. Tamparan itu adalah jawapan saya atas 3 buah pertanyaan 
                      yang anda tujukan kepada saya.

Pemuda        : Saya sungguh-sungguh tidak faham.

Said              : Bagaimana rasanya tamparan saya?

Pemuda         : Tentu saja saya merasakan sakit.

Said               : Jadi anda percaya bahawa sakit itu ada?

Pemuda         : Ya 

Said               : Tunjukan pada saya wujud sakit itu !

Pemuda         : Saya tidak dapat tunjukkannya.

Said               : Itulah jawapan pertanyaan pertama, kita semua merasakan keberadaan Tuhan tanpa                         mampu melihat wujudnya. 
                     : Apakah malam tadi anda bermimpikan ditampar oleh saya?

Pemuda         : Tidak
 
Said               : Apakah pernah terfikir oleh anda akan menerima sebuah tamparan
                       dari saya hari ini?

Pemuda          : Tidak

Saud               : Itulah yang dinamakan Takdir

Said                : Terbuat dari apa tangan yang saya gunakan untuk menampar anda?

Pemuda          : kulit

Said                : Terbuat dari apa pipi anda?

Pemuda           : kulit

Said                : Bagaimana rasanya tamparan saya?

Pemuda           : sakit

Said                 : Walaupun Syaitan terbuat dari api dan neraka terbuat dari api, jika Tuhan

                          berkehendak maka neraka akan menjadi tempat menyakitkan untuk syaitan. 

Pemuda            : ........... (terpaku seketika) 


p/s: Setiap kejadian mesti ada hikmahnya..Subahanaallah


:))

Monday, September 19

My Impression #1


ni hadiah besday aq yg pertama aq dapat drpd Eqa kwn aq since sekolah rendah lg..
 tqvm.. hadiah ni comel sangat..suke2
sayang ko lebeh lah eqa :))


ni hadiah besday yg ke dua drpd maksu aq noorul bahya 
 kek ni agak keras sedikit tp habis jugak..hehe
tqvm maksu <3 <3 <3


Saturday, September 17

Apakah Bulan Penting Untuk Kite?



Nak Puasa... Lihat Bulan,

Nak Raya..... Lihat Bulan,
Nak Tinggi.....Naik Ke Bulan,
Nak Gaji... Cukup Bulan,
Nak Undi . Pangkah Bulan,
N Make Sure Tiap Tiap Bulan...Orang Rumah Kita Datang Bulan
Kalu Tak . Selamat Datang 9 Bulan .....!!!

p/s: Tunggu bulan 9 Birthday aq, hehehe :))

Wednesday, September 14

Jom Like!!

ni antara tugasan aq semasa menjalani latihan practical kat company 
Nematix Technology Sdn Bhd sebagai It Executive aq kena buat WebMaster 
then aq post la beberapa artikel yang aq rase menarik untuk share kn kat web tu.
website kat bwh ni adalah dibawah kepunyaan company NTSB sejak 2010
Segala pos/entri/artikel/gambar yang disiarkan adalah hasil pencarian aq 
daripada pelbagai laman web, blog, dan lain-lain yang tidak pasti atau 
terbukti akan kebenaran tentang perkara tersebut. Jadi segala perkara yang dipaparkan 
hanyalah sekadar untuk berkongsi dan hiburan semata-mata  kepada tatapan umum sahaja. 
harap korang sentiasa enjoy bila berkunjung ke blog ini.
so yg mane aq post name sebagai sri petai tu sume hasil kerja aq. (wahh bangga skit) hehe..

p/s: korang pon boleh like jugak yer.. da tengok xsalah kongsikan kat kawan-kawan yg lain. 
jom like...like...like 




tq :))

Tuesday, September 13

Muka Legend Hati Cute

Bak kata kumpulan jambu lah.. hr tu aq ade terbaca 1blog ni. tengok punya tengok lawak pulak.. :D :D :D
then aq ingat nk share gn korang..
ni la antara abang-abang macho kite..tapi hancor,  cayalah bro!!
HAHAHAHAHAHA.....

- taiko kuala pilah -

- alamak u peminat Justin Bieber ke ? -

- sah-sah pistol menan -

- xtau nk cakap -

- lawa camera abg, nk pinjam bole? -

Hebatnye Google Gravity

Try lah...best kut  >>>>>>


1) Pergi ke Google kemudian taip 'Google Gravity'.
2) Klik pada result pertama i.e. Google Gravity
3) Tunggu beberapa saat dan sesuatu yang hebat akan berlaku !
4) Cara nak main tarik je objek tersebut lepastu lepaskan ikut kesukaan anda
5) Awesome kan? 









Sunday, September 11

Mempraktikan Semula

tak salah kalo kte mempraktikan ape yg kte blajar salame bukan? sebagai pelajar haruslah..cewahh. ni aq nk cita sikit..hahaha. time sem 2 lepas kat poli aq ade blajar subject multimedia oleh en...urmmm..(lupe r name lect tu,haha. jht!) baiklah lupe kn!! bukannye korang kenal pon kn.. subject ni memang menjadi subject favourite aq tp lect die not myfavourite r,heheh tu pasal la aq lupe name die. senang cite aq suke sbb subject ni xberat n senang r nk score (A+ tuu) :)) sbb lect die baik n murah hati nk bg pelajar die cemerlang..(amek ht balek :P) subject multimedia menggunakan micromedia director (mcm pengarah cerita) tu yg bestnye..
habiss.. ceritanye begini.. (haha bru nk start la kwn)
time aq bosan duduk kat umh dengan menghadap laptop berjam-jam lamenye, terlantas difikiran 1 idea yg dapat menghilangkan kebosanan yg tahap maximum ni.. hahaha (ayat tu kalau bole jgn nk mcm drama ptg-ptg bole tak!)

TERHASIL LAH >>>>>

video
-Video Untuk Awak Yang Teristemewa-

video yg simple tp memberi maksud yg tersirat (cewahh)
laju kn.. haha sory la xbrape nk expert sangat dlm bab setting time ni. huhu..
layannn tau :))

Wednesday, September 7

Cuti-Cuti Raya

macam biasa tiap-tiap tahun setiap kali time Hari Raya ke 3 family aq pegi bercuti.. tahun ni kte sume pilih Langkawi sebagai destinasi pelancongan (wahhh gitu) hahaha.. memandangkan da lame xpegi sane so tahun ni pakat la sume nk pegi..best memang best, pakej percutian yg agk menyeronokkan jugak la.. pegi utk 3hr 2mlm naik di jeti kuala perlis. hr pertama sampai di Langkawi petang , check in kat D'Teratai Molet (selesa yg penting murah) sape yg bajet2 leh amek port ni. then hr kedua pagi tu ktorg peg ikut org guide follow ramai2 nek bot kat Pantai Cenang ke Tasik Dayang Bunting (tasik air tawar leh mndi), Eagle Feeding (pulau helang) n Beras Basah Island (pantai bersih sgt)..sume pakej island 4jam ni yang ktorang dapat time ade sorg mamat offer dkt ktorg dekat jeti semalam..balek petang then ikut mak shoppg mangkuk2, coklate sume tu (cm biasa la brg sane murah).. esoknye pulangla ke darat,bye Langkawi. ada lagi yang tempat lain2 mcm Helang Square, Makam Mahsuri, Beras Terbakar, Tasik Cini tu sume xsmpat nk peg sbb mase xmengizinkan, tp sebenarnya da penah peg da b4 ni.hehehe.. yang sedehnye xdapat nk mandi laut (xprepare bju) gn xdpt peg Underwater World pasal hr minggu ttp. sorry pembaca aq mls nk cite pnjang lebar mcm karangan berantai,hahaha kalo nk moh la jengok sane teros.. Harap tahun depan dpt pegi sane lagi. share gambar sikit >>>>


-Dayang Bunting-
sila lihat dengan jelas (kepala, dada, perut,kaki) nmpk x?
(gunung tersebut menyerupai bentuk badan seorang perempuan yang bunting sedang terbaring)

-Tasik Dayang Bunting-
(bole mandi manda sambil merawat badan psl ada ikan keli tunggu kat bawah tu tuk gigit toksik korg)

-Dayang Bunting Marble-
(kat sini byk kera suke rampas makanan org, geram jer)

p/s: tu jela gmbr yg aq bole share kn.. gmbr dekat beras basah island xdpt nk amek psl bateri camera da abis, cedeh kn ;'(

Happy Merdeka Malaysia!!!

1957 bulan 8 kita Merdeka.. Saya Anak Malaysia!!
Im proud to be Malaysian... walaupon negara kita ni ade juga peperangan kecil (perangan mulut bagai) tapi tetap aman dan damai kn2. da 20 tahun hidup kat M'sia ni setakat ni belum habis jelajah 1M'sia lg la. hahaha (kesah pulak) Tahun ni Merdeka dalam bulan Syawal sekali pegi beraya ke umah sedara la. Hari Merdeka haritu xde la sambut kehape sebab time tu ade kat kampung lagi, setakat tengok sepupu main mercun jer (mercun bunga api) syok gak la. kali ni aq nk post gmbr gn video skali..

                                        

Saya Anak Malaysia
-diadaptasi fadilahrusli EdisiSendiri- 



        Malaysia Boy 
       -fadilahrusli like,like,like-



Saya Anak Merdeka
-fadilahrusli like,like,like-